30 juni, 2016

Dagis

65 Hundar leker och umgås dagligen i våra hagar på 12000m2. Inne har vi en yta på 160m2 med öppen planlösning där vi kan mysa vid braskaminen eller bra gå in och pausa om det regnar.

Vi älskar hundar och det jobb vi gör.
Många undrar hur det funkar med alla hundar tillsammans.
Det är dock vi som väljer vem som ska få komma in i flocken, men oftast är det upp till den nya hunden själv hur den uppför sig då de andra redan är samspelta och funkar bra tillsammans, så vill man hänga med oss måste man vara schyst.

Vi har inte heller eventuella bråk faktorer så som att vakta husse, matte, koppel eller sin egen tomt.
Inskolningen brukar börja med ett snabbt besök då ägare och hund får komma hälsa på, nosa lite, träffa några av de andra hundarna för att sedan komma tillbaka dagen efter på en halvdag utan tryggheten av matte och husse. Vissa hundar behöver lite längre inskolning än andra, ibland kan det ta 1 till 2 veckor innan vi får se hundens riktiga karaktär och andra passar in på bara 10min.

En del hundar har svårt att släppa taget om matte eller husse på morgonen, men när de har åkt leker de hela dagen. Ser vi att det är några problem som t.ex. Depp efter löp säger vi självklart till.

Vi jobbar ständigt för att dagisgruppen inte ska vara skälig, vi tycker skällandet är stressigt för både hundar och personal.

Vi är också väldigt petiga med vår dagro, då vi har bestämda In- och utlämningstider, gruppen blir väldigt stökig om man får hämta och lämna som man vill, vi tycker hundarna förtjänar en så harmonisk dag med lekar och vila utan avbrott.

Vi har dagro mellan kl 9-15
Vi har också en middagsvila mellan kl 11-13 då vi tycker det är viktigt att hundarna kopplar av.

Hanhundarna måste inte vara kastrerade men vi har märkt att de som är, har mycket bättre tålamod och tolerans mot andra hanhundar, de har inte heller samma parningsdrift.
Men det är absolut inget krav.
Harmoni är smittsamt att ha roligt vill de flesta även hundar Stora Hästnäs är en underbar plats för hunden att vara hund och att lära sig samspela med andra hundar.

Välkomna